LÆR Å SMAKE RØDVIN - 05.11.2025
I løpet av ettermiddagen vil du forstå mer av egen smak. Hva slags type rødviner liker du, og hvorfor? Vi viser deg hvordan du smaker vin, og lærer deg noen triks for lettere å gjenkjenne ulike druer og vinstiler.
HVITVIN FRA BURGUND - 06.11.2025
Vin fra det klassiske vinområdet Burgund er blant de mest ettertraktede i verden. I kurset får du prøve noen hvite burgundere fra de viktigste kommunene, og bli kjent med forskjeller grunnet voksested og hvordan vinmakerens valg kan prege vinene.
LÆR Å SMAKE RØDVIN - 13.11.2025
I løpet av ettermiddagen vil du forstå mer av egen smak. Hva slags type rødviner liker du, og hvorfor? Vi viser deg hvordan du smaker vin, og lærer deg noen triks for lettere å gjenkjenne ulike druer og vinstiler.
ØKO-, BIO- OG NATURVIN - 18.11.2025
Vinverden har beveget seg vekk fra utstrakt bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler, mot et mer bærekraftig jordbruk. Interessen for det økologiske, biodynamiske og naturlige er stor hos både produsenter og kunder. Det samme gjelder interessen for oransjevin. I dette kurset vil du lære om hva som skiller disse vinene fra hverandre. Smaker de veldig forskjellig fra «vanlig» vin? Smaker alle det samme? Er de gode?
RØDVIN FRA BORDEAUX - 19.11.2025
Bli med oss på en to-timers reise til vinlandskapene i Bordeaux! Her får du smake fem ulike rødviner fra dette området. Du får også et eget smakehefte til egne notater.
BLI KJENT MED TYSKLAND - 20.11.2025
Riesling er en av verdens beste druer, og ingen lager bedre viner på den enn tyskerne. De tørre vinene har med god grunn fått mest oppmerksomhet og anerkjennelse de de siste tiårene, men de halvsøte og søte vinene holder fortsatt stilen og kvaliteten. Vin på druetyper som Sylvaner og Weissburgunder (Pinot blanc), viser at tyskerne kan mer enn å lage hvitvin på Riesling.
LÆR Å SMAKE WHISKY - 25.11.2025
På dette kurset får du prøve whisky fra ulike områder i verden. Du får en innføring i hvordan brennevinet lages, og lærer å smake brennevin. Dessuten skal du få bli litt bedre kjent med begreper som råvarepreg, fatlagring, torv og røyk.
MUSSERENDE VIN - 26.11.2025
På dette kurset får du prøve musserende vin produsert på ulike måter. Du lærer om forskjellen på prosecco og cava, hva som gjør champagne god og dyr, og hvordan musserende vin kan passe til ulik mat.
MUSSERENDE VIN - 27.11.2025
På dette kurset får du prøve musserende vin produsert på ulike måter. Du lærer om forskjellen på prosecco og cava, hva som gjør champagne god og dyr, og hvordan musserende vin kan passe til ulik mat.
SMÅ OG STORE HUS I CHAMPAGNE - 02.12.2025
I dette kurset får du prøve eksklusive viner fra Champagne - både fra kjente merkevarer og småskalaprodusenter som er de nye stjernene i Champagne. Vi ser på stil- og kvalitetsforskjeller, og ulike måter å produsere champagne på.
SMÅ OG STORE HUS I CHAMPAGNE - 03.12.2025
I dette kurset får du prøve eksklusive viner fra Champagne - både fra kjente merkevarer og småskalaprodusenter som er de nye stjernene i Champagne. Vi ser på stil- og kvalitetsforskjeller, og ulike måter å produsere champagne på.
SMÅ OG STORE HUS I CHAMPAGNE - 04.12.2025
I dette kurset får du prøve eksklusive viner fra Champagne - både fra kjente merkevarer og småskalaprodusenter som er de nye stjernene i Champagne. Vi ser på stil- og kvalitetsforskjeller, og ulike måter å produsere champagne på.