LÆR Å SMAKE HVITVIN - 18.04.2024

Kurset er fulltegnet!
I løpet av ettermiddagen vil du forstå mer av egen smak. Hva slags type hvitviner liker du, og hvorfor? Vi viser deg hvordan du smaker vin, og lærer deg noen triks for lettere å gjenkjenne ulike druer og vinstiler.

BLI KJENT MED CHABLIS - 07.05.2024

Den friske, klare duften av mineraler og sjø har gitt Chablis stjernestatus i vinverdenen. Se, lukt og smak deg gjennom de ulike kvalitetsnivåene. Kurset viser hvordan klima og jordsmonn preger vinene fra dette prestisjetunge området nord i Burgund.

BLI KJENT MED LOIRE - 19.09.2024

Loire er Frankrikes tredje største vinområde og kanskje det mest mangfoldige. Hvitvinene Muscadet og Sancerre er nok de mest kjente fra området, men vel så interessante og gode er vinene på druen Chenin blanc, en av vinverdens fortsatt ganske så ukjente skatter. Loire har også flere fine rødviner på druene Gamay, Pinot Noir og ikke minst Cabernet franc, og musserende og søte viner som holder høy kvalitet.

BLI KJENT MED CALIFORNIA - 08.10.2024

Californias vinindustri er i en rivende utvikling! Vi lærer deg om de viktigste druene og områdene, og du får smake både veletablerte klassikere og mer nyorienterte viner. 

MUSSERENDE VIN - 05.11.2024

På dette kurset får du prøve musserende vin produsert på ulike måter. Du lærer om forskjellen på prosecco og cava, hva som gjør champagne god og dyr, og hvordan musserende vin kan passe til ulik mat.

SMÅ OG STORE HUS I CHAMPAGNE - 28.11.2024

I dette kurset får du prøve eksklusive viner fra Champagne - både fra kjente merkevarer og småskalaprodusenter som er de nye stjernene i Champagne. Vi ser på stil- og kvalitetsforskjeller, og ulike måter å produsere champagne på.